Jotta tältäkin sivulta jotain löytyisi päätin näin aluksi siirtää tänne muutaman valokuvakopion ajoilta, jolloin neulomistahtini oli kuumimmillaan - eli ennen kangaspuiden aikakautta. Aina oli neulomus kädessäni. Lapsenlapsia kun alkoi tupsahdella niin tahti vain kiihtyi.

Tuntui hyvältä kun suuritöiset neuleet siirtyivät lapsenlapselta toiselle, kun noin kolmen vuoden välein lapsenlapsikaarti kasvoi.

142321.jpg142319.jpg

Kuvissa neljä vanhinta lastenlastamme. Ruutupaidat on neulottu Mayflowerin langasta käsin. Sain tuohon aikaan käsiini Kaffe Fassett´in "Neuleita lapsille ja aikuisille" neulontakirjan ja innostuin sen malleista aivan suunnattomasti. Ne ovat kestäneet kovan kulutuksen ja pesun 5-10 ? vuotta ja kulkeneet perheeltä toiselle ja lapselta lapselle.
 
 Pojan pusero on neulottu Blues:sista - malli omasta takaa. Serkuksista vanhin - Tiia vasemmalla - kirjoittaa ensi keväänä ja Blues poika  (oikealla),  laskettelija Sami,  pääsi tänä keväänä ripille. Hänellä on muuten tällä hetkellä pipojen virkkausinto päällä. Niitä syntyy kuin sieniä sateella. Yhdessä opettelimme myös neulomisen taidon.
Yhteiskuvan vasemmanpuoleinen tyttö Veera on tällä hetkellä 11 vuotias ja keskellä oleva Samuel täyttä  joulukuussa jo 9 vuotta.

Neulekoneella olen myös  neulonut jonkin verran. Suuritöisin on ollut Veeralle neulomani kastemekko silkki-/viskoosilangalla ja ohkaisella, myös neulotulla puuvillavuorilla. Myssy ja tossut sisältyvät settiin. Malli julkaistiin Machine Knitting News (March 1995) lehdessä eli juuri Veeran syntymisen aikoihin. Kaikki senjälkeeen syntyneet lapsenlapset, 3 poikaa,  ovat sen kastetilaisuudessa päälleen saaneet.

 146325.jpg146324.jpg

146323.jpg

142491.jpg142651.jpg
Yritin myös neulekoneelle muuntaa Fassetin malleja. Neulominen oli kuitenkin aika hankalaa värien paljouden vuoksi. Tässä yksi aikaansaannos valmistumisen hetkellä  -vaari mannekiinina-,  jotta olisin nähnyt miltä se näyttää päälle puettuna. Lapsenlapset kun ovat kaukana etelässä ja pohjoisessa.

142649.jpg

Lanka on myöskin tuota Mayflowerin merseroimatonta ohkasta puuvillaa. Malli mukaeltu Fasset. Mallikuvio 20 s, jonka muutin neulekoneelle sopivaksi eli 24 s.

Vielä yksi Fassetin malli käsineulonnalla samasta langasta.
146412.jpg

Sitten on Samuelin pusero. En enää muista mistä malli on otettu. Olisikohan ollut joku saksalainen mallilehti. Lankana On Blues.

146413.jpg