Kahden vuoden urakka takanapäin. Neule oli jo välillä jäädä tekemättä. Langaksi olimme tyttäreni kanssa valinneet luonnonvalkoisen Florican ja malliksi lettineuleen, jonka yhdessä suunnittelimme. Floricaa löytyi varastoistani tarvittava määrä. Mallitilkun jälkeen aloitin neuleen täynnä intoa.
 


 


 

Tein itselleni ohjeen Open Officen laskentataulukko-ohjelmalla. Lopullinen versio kuitenkin poikkeaa mallitilkusta.
 


 


 

Ihmettelin neuloessani että onpas tämä luonnonvalkoinen Florica paljon pehmeämpää kuin se väri, jolla tein mallitilkun! Olisi heti pitänyt pysähtyä ja katsoa tarkemmin millä langalla oikein neuloin. Aloittaessani toista kerää huomasin, että olinkin aloittanut Bambinolla!?! Nuo vyötteet kun Novitalla ovat niin samanvärisiä ja Florica-lankojen sekaan oli joutunut kaksi kerää Bambinoa.

 


 


Voi kurja mitä nyt? Ensinnäkin Bambino neuleen pinta oli niin pehmeä ja muutenkin ok ja toisaalta riittäisikö Floricani kun niistä kaksi olikin Bambinoa! Aikani pähkäiltyäni päädyin siihen, että hankin lisää Bambinoa ja ajattelin ettei luonnonvalkoisessa voi värierotkaan näytellä suurta osaa. Erehdyin. Hankkimani uusi Bambino olikin huomattavasti tummempaa ja jopa karheampaa kuin aikoinaan ostamani. Etukappale oli jo pitkällä ja päätin jatkaa värierosta huolimatta. Innostus kuitenkin laantui tuon värieron takia. Lisäksi kuvioihin tuli mukaan Luikalan lintu ryijyn suunnittelu, siipan sairastuminen ja kyllähän niitä verukkeita löytyy kun ei oikein ole tyytyväinen työhönsä. Laajakaistan ja bloggaamisen myötä sain innostukseni takaisin selaillessani toisten aikaansaannoksia. Ensin siipan pusero, huivi, pikkupoikien sukat, pontso ym. Alkuun kun olin pääsyt päätin yrittää myös saada lettineuleen valmiiksi. Tänään se valmistui! Olo on huojentunut, vaikka valmistunut pusero ei olekaan mikään mallikappale. Väriero näkyy etukappaleen yläosassa ja koska puseron tuli olla väljä jouduin langanvaihdon johdosta  sivuille lisäämään 15 silmukan kappaleet kahden kerroksen helmineuletta. Lanka on kuitenkin konepesun kestävää (30 astetta) ja ihanan tuntuinen.

 
 
Bambinoa neuleeseen kului 700g puikoilla no 3. Puseroa en ole vielä nähnyt saajansa päällä enkä mielipidettään kuullut. Letit on nyt kuitenkin hallinnassa ja tehdään sitten uusi, mikäli tämä ei ole sopiva!