Taas minulle on kehkeytynyt neule- ja laskuongelma. Onko kenelläkään kokemusta Cat Bordhi:n kirjan New Pathways for Knitting Socks käytöstä?

Hankin kirjan siksi kun sitä mainoksissa kehuttiin kirjaksi jonka avulla saa neulotuksi jalkaan kuin jalkaan istuvat sukat.

Ehkä en vajaalla englannintaidollani ymmärrä kirjan sivulla 112 olevaa laskelmaa!

Omat "MASTER NUMBERS" ovat:

A: Silmukkatiheys tuumalle on 8

B: Jalkaterän pituus 22.5sm = 9"

C: Keskijalkaterän ympärys 22sm

D: Keskijalkaterän silmukat 64

E: (midfoot stitch total) / RPI = length on heel & arch section

Kuinka keskijalkaterän silmukat (D) jaettuna RPI:llä (rows per inch, minulla 11) voi tuottaa varvasosan pituuden (toe length) kun osamäärä vähennetään jalkaterän koko pituudesta (B)?

Kyseenalaistan myös samalla sivulla olevan selityksen sitä että toisilla neulojilla eivät rivi- ja silmukkamäärät per tuumalle ole samoja. Minusta ne taas harvoin ovat yhtä suuria!?

Tulokseksi omilla mitoillani saan, että D = 5,8" (14,8sm). Se vähennettynä koko jalkaterän piituudesta B - E jää varvasosan pituudeksi 3,2" ( 8sm).

Näyttää muuten ihan loogiselta, mutta kun aloitin neuloa "heel & arch" lisäyksiä 16* 3 kerrosta (lisäykset joka kolmas kerros) = 48 kerrosta (11sm) jotta silmukkamääräksi kasvaisi F=96, niin seuraa, että jalkaterän pituudeksi jäisi vain 19sm kun se on 22,5sm. Eli 3½ senttiä puuttuu!!!!!!! Osaan kyllä ne puuttuvat kerrokset lisätä, mutta mielestäni tuo laskentakaava ei toimi tai sitten minä en ymmärrä!?!

Onko joku muu joutunut saman ongelman eteen vai minäkö näitä ongelmia vain kehittelen itselleni.

Tuo tämän vuoden kävijälaskurikin kiepsahti yli 5000:n siksi arvonkin kirjan - Sock Innovation - ongelmaani kantaa ottaneiden kesken  2.10.2010 klo 24  mennessä.