Sain juuri viimeiset silmukat pääteltyä Shoalwater Shawl`in pohjalta kehittelemästani keepistä. Aloitin sen neulomisen ainakin kolmella eri tavalla. Loppujen lopuksi löysin tavan minkä hyväksyin ja olen oikeastaan ihan tyytyväinen tulokseen.Lankana on Wool in the Woods`in lanka Cherub. Käsin värjätty 100% Merinovilla. Valmistaja ilmoittaa, että 50g:n kerässä on lankaa 200 yardia. Epäilin sitä, koska lanka tuntui kovasti paksummalta kuin Novitan Bambino lanka, josta juuri olen tehnyt palmikkoneuleen, joten mittasin pituuden vyyhdistä. Yhdessä vyyhdissä oli 108 kierrosta á 1,5m =162m = n. 176 yardia! Tosin vyyhdin paino oli 59g. Lanka tuoksuu aivan taivaallisen hyvältä.

 Yellow Dog Knittingiltä tilaamani puolen kilon Cherub lankaerä saapui 23.2.2007. Mohair- ja sukkalankojen jälkeen lanka tuntui hieman kuminauhamaiselta (stretch) eikä tahtonut luistaa isoilla 6-numeron puikoilla. Vasenpaan etusormeen piti laittaa oikein tukeva laastari kipeytymisen estämiseksi.Viimeisen silmukan pääteltyäni vedin keepin harteilleni ja itse valokuvasin sen. Se on ihanan lämmin ja suhteellisen kevytkin. Lankaa meni n 220g. Tosin nappikaista ja kaulan reunus vielä puuttuvat. Aikomukseni on reunuksiin tilata samaa lankaa yksivärisenä, joten keepin valmiiksi saattaminen kestänee vielä jonkin aikaa.
  
Keeppi on nyt kuivumassa ja kuvasta näkyy selvästi Feather and fan- neuleen kiilamaiset lisäykset.


 

 Neulonnan suunta on  ylhäältä helmaan päin. Etuosan kiilat toimivat muotolaskoksina  rintaosalle ja keskellä takana olevat pikkukiilat antavat selkäosalle väljyyttä ja  muodikkaan kellomaisen linjan. Ne pois jättämällä muotoutuu selkäosa suoralinjaisemmaksi. Aloitussilmukoita oli 69 ja päätöskerroksella 469 silmukkaa.
 Lankaa jäi vielä toiseenkin keeppiin ja varmaankin tulen hankkimaan vielä jotain toista käsinvärjättyä (mohair ja/tai alpakka) lankaa neuloakseni näitä lähiomaisilleni ja mökille kesäiltakäyttöön. Tämä valmistumassa oleva on nuorimman tyttäreni tilaus. Olen itse tosi tyytyväinen tulokseen. Kunhan saan jonkun mannekiiniksi laitan kuvaa tulemaan siitä miltä se näyttää päällä.