Heräsin aamulla n. klo 6.45 sellaisen räsähdykseen ettei paremmasta väliä. Ukonilma oli ihan päällä. Siitä sitten kömmin ylös laittamaan ikkunoita kiinni ja tutkailemaan onko ATK -laitteet kunnossa. Ajattelin kokemuksesta, että ADSL-moodemi meni taas kun sen yksi valo ei palanut, mutta onneksi oli se tuplasuoja, joka esti modeemin ja muiden laitteiden rikkoutumisen. Tosin se suojaosan (en tiedä sille parempaa nimeä?) pistoke meni mustaksi ja rikki. Kuulemma sen olisi pitänyt vain estää laitevahingot ja säilyä ehjänä, mutta rikki meni samoinkuin puhelin piuha, joka oli siihen kiinnitetty kärähti mustaksi!

Ajattelin, että eihän tässä sitten pahemmin käynytkään, mutta päivän mittaan on selvinnyt, että vahinkoa on tapahtunut enemmänkin. Jääkaappi on sökönä, saunan lattialämmitys ja vesijohdon lämmityskaapeli eivät toimi eikä valoa tule pesutilaan ekä löylypuolelle. Sulakkevaihdoista ei ole apua. Jääkaappihuollosta kerrottiin ettei jääkaapin vielä voimassa oleva takuu korvaa salaman aiheuttamaa vahinkoa. Uusi kompressori, joka on luultavammin rikkoutunut, maksaa 400 €. Kun siihen lisätään matkat 1€/kilometriltä ja työn osuus nousisi koko korjauksen osuudeksi vähintään 700-800 €, sillä saa jo uuden jääkaapin.

Koskaan tähän asti en ole joutunut kotivakuutuksen korvauksia käyttämään ja ajattelin ettei kai nekään tätä salaman aiheuttamaa vahinkoa korvaa. Yllätys, yllätys meillä onkin laaja kotivakuutus ja se korvaa moiset vahingot omavastuun ylittävältä osalta. Huomenna tulee vakuutustarkastaja, joka arvioi vahinkojen laajuuden. Onkohan tämä totta lainkaan että omavastuulla selvitään?