Vanhin lapsenlapsemme tulee saamaan valkolakkinsa tänä keväänä. Siis juhlat on tiedossa, mutta "ei ole mitään päällepantavaa"! Tutkaelin Tampereen vaatetusliikeitä, mutta eihän niistä löydy mitään seitsenkymppiselle leveälle pätkälle sopivaa. Siispä nettiin hakemaan juhlavaa neulepuseron mallia, sillä hameenhan voi vaikka itse tehdä. Mieluisan mallin "Rosebud's Request" löysinkin Knit'n Style -lehden kesäkuun 2007 numerosta.
 


 

Tilasin lehden jo maaliskuun lopulla, mutta siitä löytyikin vain huivin ohje. Puseroon löytyy ilmainen ohje tästä osoitteesta. Lankana ohjeessa on käytetty The Great Adirondack-lankaa minkä hinta ei sopinut budjettiini eikä saatavuus aikatauluuni. En edes löytänyt kaikkia mallissa käytettyjä lankoja. Niinpä lähdin etsimään malliin jotain muuta lankavaihtoehtoa. Rayon/cotton lankahaulla törmäsin Magic-lankaan . Sopivia värivaihtoehtoja löytyi tuolloin vaikka kuinka paljon, mutta kun lanka oli loppuunmyynnissä 25%:n alennuksella, olivat lankamäärät lopussa. Värivalintakin tuotti ongelmia.

Aikanaan langat saapuivat ja minulle tuli kiire neuloa kun isomummi oli vapun tienoilla tulossa keväisiin mattotalkoisiin . Malli oli haastellinen neuloa - liukas viskoosi kun ei tahtonut pysyä hyppysissäni. Huivin pikkukolmioiden kärjissä, joista neule aloitettiin, on kohoneuleinen lehdykkä ja samalla neulontarivillä 5 lankakerää intarsia neulontaa varten. Neule meinasi jäädä kesken heti alkuunsa. Kokosin itseni ja yritin yhä uudelleen ja loppuviimeksi onnistuihan se. Lehdessä oleva huivin ohje oli selkeä ja toimi moitteettomasti, mutta puseron ohjeessa on useita virheitä - ainakin koossa L. Niiden kanssa temppuilin pikään kun 1+1 ei ollutkaan kaksi! Loppuviimeksi tein mallista taulukkolaskentaan kaavamaisen piirustuksen.
 


 

Sen mukaan neulominen onnistui ongelmitta. Sain huivin ja puseron valmiiksi juuri ennen mattotalkoiden alkua. Puseron pääväri meinasi loppua kesken, koska sitä ei ollut enää myyjälläkään - siksi puseron edustassa ja takana on vihertävä osuus. Mallista poiketen tein puseroon hihat ja kohotin avaraa kaula-aukkoa sekä edessä että takana.

 

 

   
 
Puseron materiaali on tosi miellyttävä ihoa vasten eikä se rypisty. Huivin pikkukolmioihin kuuluu mallin mukaan lankahapsut ja olen kahden vaihella laittaako ne vai ei. Puseron edustaan pitäisi hankkia muutama sopiva nappi. Seuraksi tuleva silkkikankainen hame on valmistumassa ompelimossa. Sitten voi juhlinta alkaa .....

Mallia neuloessani opin jälleen minulle ihan uusia neulontatapoja. Esimerkiksi sen, että vaikka puseron neulonta aloitetaan sivusaumasta vinottain niin koko alahelman silmukat luodaan kerralla ja niitä poimitaan kerros kerrokselta mukaan neuleeseen, pikkuisen ruusun ja sen lehtien teon sekä huivin reunan kohokuvioisten lehdyköiden teon. Tosi mielenkiintoinen projekti kaikenkaikkiaan. Siksi tilasinkin lisää silloin vielä löytyviä ko. langan värejä. Sininen setti onkin jo tilauksessa! Alla lisätilaukseni.
 

Alla koko Magic-lankavarastoni. Sinisen setin lisäksi saattaa punasävyiset lankani riittää ainakin huiviin.
 
Lanka:                   Erdal'in Magic, 70% rayon/30% cotton, n. 100m/50g
Langanmenekki:      Huiviin 270g
                            Puseroon 380g
Puikot                    4½