Tuota Pääskynpyrstö huivia neuloessani muistin, että pihavajasta löytyy valtava määrä Novitan Prima-mohairia (edullisesti ainakin 10 vuotta sitten hankittua, kun se poistettiin markkinoilta) ja tuumiskelin, että minkähänlaisen shaalin/pontson niistä voisi tehdä. Mieleeni juolahti, että kauan kauan sitten tein puseron itselleni eräänlaisesta Feather and Fan näköisestä pitsineuleesta ja, että malli voisi sopia pontsoonkin. Neuleestani en osannut sitä mallia ulos ottaa, mutta missä se mallilehti sitten onkaan??? Kätköistäni löytyy lähemmäs parisataa vuosien varrella kertynyttä neulemallilehteä. Ne ovat kyllä jonkinmoisessa järjestyksessäkin, mutta mistä aloittaa?? Yhden sunnuntaipäivän vietin mallilehtiä selaillen ja kun enää noin 15-20 lehteä oli läpi käymättä ajattelin, että se on joutunut vahingossa pesään! Mutta löytyihän  se May 1998 englanninkielinen Sandra.

  

Oli se urakka! Kuvasta vielä puuttuu jo pois siirretyt lehdet - pari muovilaatikollista. Sitten vaan neulomaan. Malli on helppo. Ainoastaan kavennukset olkapäillä tuottivat päänvaivaa. Lankana Prima-mohair (50 g/155m, 50% mohairia, 12% villaa, 12% polyesteriä ja 26% polyakryylia) on senverran karkeaa, että vasen etusormi ihan kipeytyi.

 

Pontson korkeaus on n 55sm ja koko helman leveys 155sm. Olisi ehkä saanut olla leveämpikin tai sitten korkeutta hieman vähemmän. Nyt alanappien kiinnipitäminen saattaa tuottaa ongelmaa. Perästä kuullaan. Sydännapit vielä paikoilleen ja valmista tuli toisellekin lapsenlapselle!

 

Lankaa kului hieman yli 200g. Sitä jäi jäljelle vielä ainakin 5-6:een samankokoiseen tekeleeseen. Tosin värit hupenivat niin, että jäljelle jäi vain keltaiset, siniturkoosi ja keskipunainen.

Olisiko kellään hyvää ideaa miten lehdet tulisi säilyttää, jotta niistä löytyisi mallit helpommin? Nyt blogiaikanahan tänne tulee tiedot tallennetuksi ja netistähän niitä viittauksilla löytyykin, mutta miten mallit löytyisivät vanhemmista lehdistä? Eihän lehtien kaikki mallit kiinnosta, mutta voisikohan ne kiinnostavimmat mallit johonkin taulukkolaskennan kaltaiseen listata pienoiskuvalla, otsikko- ja viittaustiedoilla varustettuna? Lehdet kun säilyttäisi nimi ja aikajärjestyksessä niin kyllä pitäisi löytyä. Viehän taulukon laatiminen skannaamisineen aikaa, mutta jos yhden mallin hakemiseen menee melkein viikonloppu niin loppujen lopuksi tuon taulukon laatiminen säästäisi aikaa. Olisiko kirpputori kuitenkin se oikea paikka? Onko kokemuksia? Ideoita esiin! 

Sitten vielä yksi juttu. Syyllistyisinkö rikokseen, jos julkaisisin tuon mallin ohjeen? Kavennuksen osuuden kehittelin itse, mutta perusmalli on tuosta em. lehdestä.