Jo tammikuulla tilasin jälleen DMC-lankojen täydennystä lankavalikoimaani Ericas Craft and Sewing Centeristä , koska useat värit olivat huvenneet isomummin ja tyttäreni töihin. Tällä kertaa langoilla oli  hidas toimitus ja langat tulivat maahan vasta maaliskuun alussa. Kaikesta päätellen tilaamani silmukkamerkit eivät olleetkaan varastotavaraa ja siksi viivästyttivät toimitusta.
 

424862.jpg
 
Tässä ne tilaamani täydennysvärit sitten ovat kaikessa komeudessan. Järjestelin ja puolasin langat omille paikoilleen. On siinä äidilläni ja tyttärelläni pistelemistä!
 
489859.jpg
 
Sain äidillenikin myytyä tämän idean lankojen säilytystapana. Tätä ennen hänellä oli langat sataluvuin numerojärjestyksessä sellaisessa rautakaupasta hankkimassaan laatikostossa. Nyt ne kuulemma löytyvät hyvin. Kulloiseenkin työhön valitut langat ovat parhaiten käytettävissä puolan reistä trikoo- matonkuteeseen! pujotettuina kulloisenkin työn numerojärjestyksessä.

Meillä on äitini kanssa tätä nykyä näissä ristipistotöissä sellainen työnjako, että minä teen hänelle mallit ristipisto-ohjelmalla - sillä samalla jolla tein Luikalan lintu ryijynkin mallin. Hankin hänelle langat ja postitan ohjeen lankoineen Mikkeliin. Tänä talvena hän on tehnyt tietämäni mukaan 6 sohvatyynynpäällistä. Viisi niistä hän on aina työn valmistuttua postittanut minulle takaisin viimeisteltäväkseni. Tänään sain talven tekeleet tyynytetyiksi:
 
489707.jpg 
 
Kuvan ensimmäisen tyynyn idea lähti netin ilmaisesta kuvasta Ice.bmp
 
 489697.jpg   489703.jpg 

Kuvan toisen ja viimeisen tyynyn malli on muokattu Bark.bmp nimisestä kuvasta. (Tyynyn väri on huomattavasti enemmän kuvaa muistuttava). Näitä tyynyjä syntyi, kun lankaa jäi tähteeksi, vielä toinenkin vähän harvemmalle Aida kankaalle.
 
501072.jpg   489701.jpg 
489704.jpg  600151.jpg
 
Oikeanpuoleinen tyyny oli kuulemma välityö! Se on ommeltu merseroidun puuvillalangan säikeillä ja on tosi kaunis tyyny. Kerroin juuri äsken äidilleni puhelimessä, että meillä on sitten tosi komeita tyynyjä, että mistähän niitä hänelle saisi!

Yksi talven aikana tehdyistä tyynyistä tuli annettua naapurikalastajalle jo joululahjaksi enkä tietenkään muistanut ottaa valmiista tyynystä kuvaa. Mallikuva sekin löytyi netistä.
 
142494.jpg

Alla ko kala näytöllä ristipistoiksi muutettuna
489974.jpg

ja vielä lähikuva kalan pään väreistä.
489976.jpg
 
Työssä oli 46 eri väriä ja pään kohdalla ei monessakaan kohtaa ole samaa väriä useampia pistoja rinnakkain. Ihailen suuresti 89-vuotiaan äitini kädenjälkeä, intoa, osaamista ja tekemisen tahtoa. On siinä jälkipolvelle hyvä esimerkki työn ilosta elämisen taidosta ja muillakin töiden määrässä ja laadussa ihmettelemistä .