Homeopatiaa ei lääketiede (pääsääntöisesti) tunnusta minkäänlaisena hoitomuotona, koska homeopaattisia tuotteita on laimennettu niin moneen kertaan ettei tuote voi sisältää mitään parantavaa ainetta. Minua ärsyttää tässä asiassa se, että lausunnossa nojataan "tieteellisiin" tutkimuksiin eivätkä vastaanväittäjät ole itse henkilökohtaisesti edes koskaan kokeilleet homeopaattisia tuotteita. Kokeilisivat kerran, jotta tuntisivat vaikutuksen!

Olen niin läheltä seurannut äitini paranemista homeopaattisilla tuotteilla. Hän joutui jäämään eläkkeelle hieman yli 50 vuotiaana, koska ei jaksanut  enää käydä töissä. Hän väsyi pienestäkin ponnistuksesta. Silloinen häntä hoitanut kauppalanlääkäri kirjoitti eläkepaperit, koska tunsi äitini vuosien takaa tomerana ja ahkerana ihmisenä. Eläkkeelllejäämisen syyksi hän merkitsi sydämmen vajaatoiminnan. En edes tiedä missä kaikissa hoidossa äitini tuolloin kävi saamatta apua. Ratkaiseva hetki oli kuitenkin se kun äitini hakeutui rajan taakse itään entisen Neuvostoliiton Repinon (Terijoen) kylpylään, jossa tunnetusti oli saavutettu hyviä tuloksia sydänsairauksien hoidossa. Tutkimuksissa selvisi kuitenkin, että äidillä oli niin vahva sydän, "ettei monella nuorellakaan ole sellaista sydäntä"? Niinpä äitini vietiin jatkotutkimuksiin silloiseen Leningraadiin (Pietariin), jossa oli keuhkosairauksiin erikoistunut sairaala. Siellä selvisi jaksamattomuuden todellinen syyksi kuiva krooninen keuhkopussin tulehdus.

Monien mutkien kautta äitini löysi tiensä homeopaatin vastaanotolle ja sai avukseen homeopaattiset tuotteet. Hän alkoi vähitellen toipua voimattomuudestaan. Lähentelee nyt 90 vuoden ikää, on aktiivinen  ja aina on menossa jokin ristipistotyö tai muu projekti.

Itse sain avun homeopaattisella tuotteella korvieni kutinaan. Jo 5-6 vuotta sitten kävin parinkin erikoisläkärin vastaanotolla kuuloni huononomisen ja korvien kutinan johdosta. Sairaukseksi todettiin sisäkorvarappeuma, jolle ei voi tehdä mitään ja kutinaan tippoja, jotka eivät sitten auttaneet lainkaan. Toinen korvaspesialisti sitten määräsi suihketta, mikä auttoikin aina hetkellisesti. Kun suihke loppui menin uusimaan reseptiä, mutta kuinkas ollakaan lääkettä ei enää tuotukaan maahan. Lääkäri vihjaisi, että jos on ystäviä, jotka käyvät ulkomailla (Viro, Espanja?) niin sieltä saa tuota lääkettä ilman reseptiäkin. Poikani kävi KeskiEuroopassa ja kyseli matkan varrelle osuneista apteekeista kyseistä lääkettä. Ainakin Saksassa ja Tanskassa ko lääke oli reseptilääke.

Vuosien saatossa korvieni kutina vain paheni. Päivisin pystyin kutinaa hillitsemään, mutta öisin raavin korvani ruville ja ne tulehtuivat sitten tänä syksynä.  Menin  luontaistuotekauppaan ostamaan Plantago (piharatamo)-uutetta, jota olin käyttänyt korviini melkohyvällä menestyksellä ja kysäisin myyjältä löytyisikö jotain muuta tuotetta korvatulehdukseeni. Löytyipä hyvinkin - Hepar Sulph. Jo vuorokauden sisällä kutina lakkasi ja tulehdus hellitti viikon sisällä. Ette tiedä kuinka hyvä on olla kun korvia ei kutise. Asiasta kuultuaan äitinikin kokeili ko tuotetta virtsavaivoihinsa ja sai avun. Lähiomaisistani on moni äitini esimerkkiä seuraten saanut avun vaivoihinsa homeopatiasta.

Kunpa ihmiset enemmän uskaltaisivat tutustua ja  lääkärien sijasta hakeutua homepaateille. Eihän homeopatialla kaikkea paranneta, mutta jos apua on saatavissa luonnontuotteilla - edes vähänkin - niin se kannattaa. Onhan olemassa lääkäreitäkin, jotka käyttävät myös homeopatiaa hoitokeinona . Hatunnosto heille!  Alan kirjallisuutta löytyy kirjastoista ja luontistuotekaupoista. Itse aloitin aikoinaan "Homeopatian aakkoset" - nimisellä  kirjalla. Olen itse vähän ymmällä tuotteen soveltuvuudesta määritellylle ihmistyypille.  Esim. em. tuotteen esittelyssä sanotaan näin:" Hepar. sulf. soveltuu erityisen hyvin rakenteeltaan skrofuloottisille ja lymfaattistyyppisille henkilöille, joilla on usein ihottuma ja rauhasten suurentumia. Tavallisimmat esiintulevat ongelmat ovat erilaiset tulehdukset kuten esim. kurkku- ja nielurisa-, keuhkoputki-, korva-, iho-, rauhas- sekä imukudos- ja limakalvotulehdukset. Koska näillä henkilöillä on myös taipumus huonoon ihoon, niin kuiva ihottuma on yksi syy käyttää tätä ainetta". Minulla kun on mielestäni ollut aina hyvä iho eikä ole koskaan ollut rauhasten suurentumia, mutta aine paransi korvatulehdukseni ja poisti korvakutinan - mikä onkin pääasia.