Silloin kun kuvittelee tekevänsä jotakin helposti ja nopeasti käy - ainakin minulle - aina juuri päinvastoin. Niin kävi nytkin.

Jo vuosi sitten neuloin itselleni Rosebud's Request neulesetin nopeasti ja melkein mallin mukaisesti.(huom! mallin silmukkamäärät eivät lähinnä kulmien osalta pidä kaikilta osin paikkaansa).  Toivomuksesta lupasin nuorimmalle tyttärellemme tehdä sopivassa tilanteessa samanlaisen samasta, mutta erivärisestä langasta. Puseroon tekemieni muutosten osalta oli suhteellisen hyvät muistiinpanot tallessa.

Koska tyttäremme on kooltaan pienempi kuin minä ajattelin tehdä neuleen ½-numeroa pienemmillä puikoilla, mutta kuitenkin samoilla silmukkamäärillä. Pusero oli jo reilu kuukausi sitten, hänen täällä käydessään, viittä vaille valmis, mutta siinähän kävikin niin että pusero jäi lyhykäiseksi ja ehkä liian kapeaksikin ja joutui purkuun. Kun aloitin uudestaan junailemaan mallia olikin siippani pistänyt pöydälläni olleen mallin hyvine muistiinpanoineen uunin sytykkeeksi! Voi kurja! Ei muuta kuin mallia kopioimaan netistä ja muistelemaan  malliin tekemiäni muutoksia.

No valmistuihan se vihdoin viimein. Vain sininen lanka loppui sen verran kesken, että helman virkkaus jäi odottamaan lankatoimitusta.

 Tässä se nyt roikkuu ripustimessa eikä kuva tuo puseron mallia ja muotoa kovinkaan hyvin esille. Laitan myöhemmin tänne kuvan siitä saajansa päällä! Mielenkiintoinen neulottava. Erdalin Ryon/puuvilla  sekoitelanka Magic on tosi miellyttävä ihoa vasten.

Pusero neulotaan sivusaumasta kulmittain ja se on edestä v-kolmioineen hieman pidempi kuin takakappale.


Kaula-aukon ja sivusauman molemmin puolin raidoituksen keskellä on ruusunnuppurivistöt.


Lanka:  Magic yarn, Erdal, Ryan 71%/ Cotton 29%, 106yds/50g
Pääväri on Ocean, lisäksi Spumoni, Marine, Turquose ja Natural
Menekki: 400g, joista värillisiä vajaa 100g
Puikot: no 4

 
Huivin ohje löytyy kesäkuun 2007 Knit'n Style-lehdestä ja on todella mielenkiintoinen neulottava. Ensin neulotaan huivin keskimmäinen lehdykällinen kulma ja sen molemmin puolin 4 lehdykällistä, hieman erilaista kulmaa, jotka yhdistetään ja aloitetaan kavennukset. Erityisen haasteellinen on kulmassa olevan lehdykän neulominen. Siinä kun lanka on liukasta ja samalla kerroksella kuusi eri langanpäätä.
 


Huivin kulmiin kuuluu hapsut, jotka vielä kuvasta puuttuvat.


Huivin langanmenekki ilman hapsuja on 240g