Elämäni vaativin ja aikaavievin työ. Työssä on 46 eri värisävyä, jotka on pätkitty 5,5 sm:n pituisiksi pätkiksi. Yhteensä  langanpätkiä on 113850kpl! Varmaankin jo arvastte, että kyseessä on Luikalan lintu ryijy. Ryijyn syntytarina on kerrottu Luikalan linnun omilla sivuilla.
 

424880.jpg
 
Tässä se on juuri puista otettuna. Ryijyni kooksi tuli 108*135sm. Ryijyssä on 130 nukkariviä. Jokaisella rivillä on 990 nukkalankaa jaoteltuna kuuden langan nukiksi, joita nukkarivillä on 165 kpl. Yhdessä nukassa on useimmiten ainakin kolmea eri väriä, mutta nukka voi koostua myöskin yhdestä ja samasta väristä tai jokainen nukkalanka voi olla eri väriäkin. Jokaisen nukkarivin tekoon meni ainakin 3 tuntia - 2 tuntia nukkien kokoamiseen ja yksi tunti solmimiseen. Langanpätkien tekokin vei oman aikansa, joten kahden rivin teko vei yhden normaalin työpäivän. Lankana on käytetty Pirkanmaan Kotityön Sirkka ryijylankaa. Hullun hommaa pätkiä nyt hyvää villalankaa 5,5 sm pätkiksi ja lähteä niitä sitten solmiamaan kuuden langan nukiksi!

Ryijyn teko sinänsä on ihan mukavaa puuhaa ja niin mielenkiintoista, että päivät hupsahtivat valtavan nopeasti. Selkä vain joutui nukkien kokoamisessa lankalaatikoille kurkottaessa sellaiseen jännittyneeseen tilaan, että tuo parin rivin päivävauhti oli tän ikäiselle ihan riittävä päivätyö.

Olen ääärettömän onnellinen ja hieman ylpeäkin, että jaksoin ryijyn valmiiksi tehdä. Tämä minun solmimani Luikalan lintu ryijy oli laatuaan viides.