Viimeisten viikkojen ajan olen väsännyt 4-vuotiaalle pojanpojalle puseron, pipon ja lapaset.

Pusero on hupullinen ja neulottu  Jo Sharp'in Silkroad DK Tweedistä  mallina ranskankielinen 843 Pull a Capuche ohje. Malli on neulottu Eri langoista kuin mitä minä neuloin, mutta silmukkamäärät täsmäsivät aika hyvin. Toiveiden mukaan neuloin puseron mallista poiketen jonkinverran pidemmäksi ja 6-vuoden koon mukaan.

DSC01303.jpg  DSC01305.jpg
Käväistiin Lempäälän Ideaparkissa, joss sain otettua muutaman kuvan.
 
DSC01307.jpg    DSC01311.jpg  DSC01308.jpg
Malli: 843 Pull a Capuche
Lanka: Jo Sharp Silkroad DK Tweed 
Puikot: 3.75 Addi Turbot
Menekki: 270g
Lanka on todella riittoisan tuntuista!


Piposta tuli tällainen:
DSC01317.jpg  DSC01324.jpg

Malli on vanha kunnon Jacques Costeau Hat. Aluksi oli tarkoitus tehdä siitä vain yksinkertainen, mutta neuloessa kehittelin "vuoripuolen" sileänä neuleena. Kavennukset tein kuten päälipuolellekin ja silmukoista (120) vähensin 24 eli jokaisesta 3 oikein kohdasta yhden silmukan. Kavennuksia en tainnutkaan tehdä aina joka kerroksella, vaan nelisen kertaa joka toinen kerros. Piposta tuli täten käännettävä.

DSC01320.jpg

Malli: Jacques Costeau pipo
Lanka: Jo Sharp Silkroad DK Tweed
Menekki: 95g
Puikot:  Addi Turbot 3.75

Ja vielä ne lapaset. Yritin saada niiden ulkonäköön jotakin samanlaista kuin puserossa ja pipossa.

DSC01322.jpg

Menekki: 50g
Puikot: no 3, sukkapuikot

 
Jotenkin niiden neulominen tuntui kovin työläältä. Purin pätkiä useaan kertaan. Johtuinekohan siitä, että mielessäni kangasteli jo uusi neulomus.

Aikomuksenani on neuloa Brandon Mably:n kirjasta: Brilliant Knits malli: Great Plains.
 
Great%20Plains1.jpg

Kirja on vuodelta 2001 ja malli sisältää Rowanin Tweedin värinumeroita, joita ei enää uusimmista lankakartoista löydyAjattelin, että jos löydän jostain vanhan värikartan ko. langoista olisi helpompi valita puuttuvaa väriä lähellä oleva väri joko samasta tai eri langasta. Työssä on 14 eri väriä eikä kirjan kuvista pääse asiassa eteenpäin, koska värit ovat niin lähellä toisiaan. Tuloksetta aikani noita vanhoja värikarttoja  netistä etsiskeltyäni ajattelin käydä Ravelry'stä asiaa tutkailemassa. Jätin asiasta kyselyn Rowan'in foorumiin. Sieltä kaksi rouvaa ovat antaneet mahtavia vinkkejä. Toinen heistä lupasi lähettää ylijäämäkeriään puuttuvista lankanumeroista ja toinen halusi ehdottomasti yhteystietoni, jotta hän voisi lähettä jotakin?, joka helpottaisi värisuunnitelmaani. Hän jopa kertoi vaihtoehtoiset värinumerot puuttuvien tilalle, kun häneltä nuo kartat löytyvät. Ihania naisia ja mahtava Ravelry! Sieltä saa apua vaikka mihinkä! No tilasin kuitenkin Rowanin uudet värikartat jatkosuunnitelmia varten.

Ihmettelen vain kuinka noiden vanhojen neulekirjojen ohjeita voi ylipäätään käyttää kun värimallit puuttuvat. Kuinkahan muut vastaavassa tilanteessa toimivat?