kun tyttäremme valitsi tämän mallin  (Shoalwater Shawl) keepikseen. Kyseinen malli on osittain ohjeistettu eri vahvuisille langoille. Me kuitenkin halusimme tehdä sen juuri tuosta kuvan esittämästä Cherub (Wool In The Woods), 100% wool, hand-dyed sport wt langasta. Kyseisestä osoitteesta ei voi tilata lankoja kuin puhelimella, mutta minun englanninkielen taitoni eivät riitä puhelinkommunikointiin.  Niinpä hairahduin ostamaan parista eri paikasta jotain muka tuohon malliin sopivaa lankaa.

 

 

Vasemmassa kuvassa on kahta eri väriä italialaista Madil:in Kid Setaa, 70% Super Kid Mohairia ja 30% Silkkiä. Ihana lanka 25g 210m. Oikeanpuoleisessa kuvassa on kanadalaista Angel Hair'ia 70% Kid Mohairia ja 30% Nylonia 800m/100g ja Silk Maiden 50% Silk ja 50% Wool, 275m/100g sekä Schachenmayr'in Idéna Mohair Luxia,60% Mohairia ja 40% Akryliä, 50g/180m. Kyllä näille langoille joku malli löytyy. Tullissa virkailija muuten hipelöi ja ihasteli noita lankoja ihan tosissaan!!

No siinä kävi sitten kuitenkin niin, että löysinkin sellaisen paikan (Yellow Dog Knitting), josta sain Cherubia ostetuksi. Odottelen sitä lähetystä parhaillaan.
 
Näytänpä vielä yhden heräteostokseni. Minulla on parikin neulepuseroa, joissa on hitunen kashmiria. Pidän niistä aivan hirveästi. Olen Tampereen lankakaupoista kysellytkin kashmirpitoista lankaa, mutta ei heiltä sellaista lankaa löydy. Voitte kai arvata reaktioni etten voinut ohittaa tarjousta, kun surffaillessani osui sellainen lanka vastaan .
 

 
Ebayssä myytiin kashmiria ja silkkiä. Kyllähän ne langanvahvuudet oli tiedossa, mutta vaan minullapa ei ollutkaan tietoa että ne olivatkin noin ohuita!! Ajattelin, että voihan niitä kerrata ja tehdä sitten joskus jotakin, ehkäpä koneellakin.

Aloin muuttaa tuota shaalimallia keepiksi - eli napeilla edestä suljettavaksi noita Cherub-lankoja odotellessani.  Kätköistäni löytyi muutama kerä Angorina Lyxiä. Ne ovat onnen omiaan mallin ulos neulomiseen.
 

 
Värit ovat hirvittävän huonosti yhteensopivia, mutta saanpahan Angorina Lyxin loppuun kulutetuksi. Malli on ihan mukava neulottava, mutta ei sovellu lainkaan mielestäni yksiväriselle langalle. Siitä on kuitenkin suhteellisen helposti johdettavissa keeppimalli.

Sainpa ne edellisen keepinkin siniset ja punaiset langat käytettyä loppuun. Neuloin lopuista langoista keepin 3-5?-vuotiaalle tytölle.

Ei siitä mikään kehuttava tullut, mutta onpahan joku vanha lanka saatu loppuunkäsitellyksi!