Aioin tehdä Secretwool:in sukkalankaklubin Fyberspates Alpaca Sock Yarn langasta itselleni sukat. Aloitin kärjestä hyvällä vauhdilla ennen huhtikuista Thaimaan reissuani ja aikomukseni oli ottaa ne matkaneulomuksekseni. Yölennolla ei tullut mieleenikään tarttua puikkoihin ja perillä kuumuudessa kädet hikoilivat niin että silmukat eivät kosteuden vuoksi luistaneet puikoilla. Purin sukkia matkan aikana useaan otteeseen ja kotiin päästyäni ne jäivät kesän ajaksi "pelukoppaan".

Syksyllä otin itseäni niskasta kiinni ja päätin neuloa keskeneräiset työt pois. Jalkaterät ovat liian pitkät ja sukat päätyivät miniän jalkaan. Valitsemani pitsineule ei sopinut langalle lainkaan joustamattomuuden vuoksi. Mallineule on kirjan More Sensiational Knitted Socks by Chlarene Schurch sivulla 47 oleva Stansfield 304 malli. Ajattelin, että saan paksuun jalkaani sopivat sukat leventämällä mallia varren osalla. Sukan varsi jäi kuitenkin joustamattomaksi vaikka leveyttä oli riittävästi.

 

Kantapää on neulottu Maia Spins'in ohjeen mukaan, mutta en ole niihinkään tyytyväinen. Lanka on lämmin, pehmeä ja hyvän värinen.

Puikot 2½

Menekki: 85g