Kevään mattotalkoiden jälkeen on ollut kaikenlaisia kiireitä etten ole ehtinyt pysähtymään postauksiin. Sain juuri päällystetyksi pari isomummin pistoamaa sohvatyynyä. Kuvan tyynyt ova uusia, vaikka mallit ovatkin vanhoja tuttuja:
 

730578.jpg
 
Sattui meille tässä äitini kanssa isohko työvahinko! Suunnittelin keväällä ristipisto-ohjelmallani Luikalan lintu ryijystä muunnellun pikkutyön, jossa linnun lisäksi on neljä kalaa:
 
730697.jpg    730815.jpg

Äitini lupautui sen pistoamaan harvemmalle Aidalle 3-säikeisellä DMC-langalla. Sain sen valmiina viime viikolla, mutta valkea pohjakangas näkyy varsinkin työn tumman osan kohdalla niin pahasti läpi, että  kuva näkyy hyvin epäselvänä. Kuulemma ennen työn pesua se oli ihan ok, mutta pesussa ei Aida kangas mennyt tippaakaan kasaan kun taas pistot näyttivät kiristyvän.
 
730769.jpg

Harmin paikka työssä kun on 250x184 = 4000 pistoa ja 58 eri väriä. Minä vielä yritin korjata tilannetta maalaamalla silkkiväreillä taustaa, mutta epäonnistuin täydellisesti - maali kun tarttui tietenkin myös työn lankoihin ja muutti niiden sävyjä miten sattui!?!?! Rrrrrrrrrrrrrrrr!

Värien ohjeissa sanotaan, että väri kiinnitetään höyryllä tai mikrossa. No minä tietenkin ajattelin poistavani käyttämäni värit kun en ollut niitä vielä kiinnittänyt. Ja kattia kanssa. Värit eivät lähteneet pesussa, kloritella eivätkä tahrojen poistoaineilla. Pilalla mikä pilalla. Uh! Jos työ olisi ollut oma tekeleeni ei epäonnistuminen olisi niin harmittanut, mutta kun se oli 89-vuotiaan äitini tekemä.

Uskokaa tai älkää tilanteen kuultuaan äitini lupautui tekemään toisen samanlaisen tiuhemmalle (14pistoa tuumalle), vihreälle Aidalle 2-säikeisellä DMC-langalla! Ihana äiti!