Sydän-Hämeen lehti tänään ja "koko kesän sateet saatiin maanantaina  parissa tunnissa, yli 100 mm". " Salama sytytti omakotitalon"  ja "Sähköt poikki ja puhelimet pimenivät". Edelleen "Veden täyttämät veneet painuivat pohjaan" ja "Yli metrin syvyinen lammikko yllätti Lahdentiellä autoilijan, vesi nimittäin  nousi kojetaulun tasolle!".

Oli se sellainen ukonilma ja rajumyrsky ettei pahemmasta väliä. Peukalonkokoisia rakeita satoi hirmuisella voimalla ja pelkäsin että kattoikkuna rikkoutuisi. Maa oli rakeista valkoisena ja koko piha-alue veden vallassa. Salaatinlehdet tulivat reikiä täyteen ja porkkanat lakosivat pinellä kasvimaallamme.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Jatkuva salamointi rikkoi ADSL-modemini. Katkaisin kyllä virrat pois koneestani, mutta puhelinjohto jäi irroittamatta. Kun salama iski, jos ei nyt ihan päällä niin ainakin hyvin lähellä kymmeniä kertoja, niin siinä rytäkässä se pistoke rysähti.

Onnekseni poikamme oli lomalla ja juuri tulossa käymään ja selvittämään tilannetta. Seuraavana päivänä lähdimme Tampereelta hankkimaan uutta modeemia. Annas olla oli sielläkin maailman kirjat sekaisin. Ensinnäkin modeemit oli myyty loppuun jo aamupäivällä ja Päämies-kaupasta löytyi enää yksi kappale!  Se piti maksaa käteisellä, koska heiltäkin oli linjat poikki eikä kassakone  ja kortinlukulaite toimineet. Kuitti kirjoitettiin käsin, mitä myyjä ei varmastikaan koskaan ollut ennen sitä päivää tehnyt. Takuutodistus tuli tänään postitse. Hankittiin vielä pari sellaista "estolaitetta" ettei kuulemma ukonilmat jatkossa tee tuhojaan, vaikka pistokkeet olisivatkin paikoillaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Lipokkaani tarttui Tampereen Keskustorin kiveen, kaaduin oikein komiassa kaaressa otsalleni. Uusiin silmälaseihini tuli syvä naarmu ja silmä on mustana. Onneksi ei käynyt pahemmin.

Eikä siinäkään vielä kaikki. Pojanpojan Joonan (2v) kauppakärryt, joissa oli 1 kolmesta kauppakassistamme jäi Prisman Hessburgeriin. Soittamalla kassi löytyi - kiitos rehellisten ihmisten. Se laitetttin pyynnöstämme kylmiöön, josta noudimme sen eilen.

Pääasia on kuitenkin se, että LAAJAKAISTA TOIMII JÄLLEEN.