se on ainaoikein neule. Vaikkapa tähdelangoista sillä on helppo neuloa nelikulmaisia paloja pannulapuiksi tai peitoiksi/shaaleiksi asti. kuten neuleystävämme tällä sivulla http://mustaavillaa.blogspot.com/. Neuleena se  on yksinkerrtaisen näyttävä ja pitää ryhtinsä vuosia pesusta toiseen. Olen tehnyt itselleni kaksi puseroa ns. konttineuleella. Käyttämäni mallin neule on sileää neuletta, mutta olen sen muuttanut ainaoikein neuleeksi. Malli on helppo ja sen neulominen on mielenkiintoista. Ohjeen löysin aikanaan kirjasta:

  146439.jpg 146441.jpg
Mallin voi neuloa raitoina (kuvassa), yksivärisenä tai jokerikuvioisena. Materiaaliksi sopii mielestäni mikä tahansa lanka. Siihen voi käyttää myös tähdelankoja - suurinpiirtein samanpaksuisia.

146411.jpg146409.jpg

Liivi on tehty Suvivuokko (puuvilla/pellava) langasta. Lanka on ollut jo kauan pois markkinoilta. Tein siitä noin 20 vuotta sitten pellavanvärisen asukokonaisuuden - pusero + hame. Pusero tietenkin ainaoikeinneuletta. Olen pitänyt sitä niin juhlissa kuin työasunakin. Se on edelleen käyttökelpoinen nyt kun hameenhelmatkin ovat jälleen leveämpiä!

Toisen puseron tein tuota konttineuletta pellavanvärisestä neulepellavasta (Kauhavan Kangasaitta) noin kymmenen vuotta sitten. Se on miellyttävän viileä kesälämpimillä ja lämmin viileinä kesäiltoina. Sitä on pesty ja pidetty jos toisenkin kerran. Pesun jälkeen se on kovahko, mutta pehmenee käytössä nopeasti.

146410.jpg

Kavennukset ja levennykset ovat tässä neuleessa konstikkaita. Vaatii vähän aivonystyröiden hieromista. Mutta voihan ensialkuun opetella perusmallin neulomalla esim. mallin mukaisen  liivin. Kun sisäistäää miten neulemalli muodostuu niin kyllä ne kavennukset ja levennyksetkin sujuvat.