Kävimme tuossa 90- ja 2000 lukujen puolivälissä vanhimman Oulussa asustavan lapsenlapseni (nyt 18 vuotias) kanssa mielenkiintoista neulesuunnittelu kirjeenvaihtoa tähän tapaan: "Kiitos vielä siitä hienosta liivistä", "Joo, sitten siitä villapaidasta. Eli se olisi mielellään angoravillaa ja noiden piirrosten näköinen. Malli mielellään isommasta kuvasta ja värit pinemmästä. Paidan ei siis tarvitsisi olla kovin paksu, sellainen että sitä voi pitää sisällä ja ulkona toppatakin alla. Siis ihan sisäpaita."

Samainen tyttö oli yhden äitienpäiväkortin liitteksi raapustellut seuraavan tekstin:" Huomasit varmaan, että tämän kortin mukana oli yksi lappunen. Siihen olen raapsuttanut sen (vihdoin viimein) paidan suunnitelman. Siis villapaidan.

379187.jpg379186.jpg

Tekisitkö siitä niin ison, että se mahtuisi päälleni vielä ensi vuonna? Taisi tulla nimittäin vähän myöhään täksi vuodeksi? Olen nyt 157 cm pitkä ja painan 56kg. Hyvää äitienpäivää ja sano terveisiä vaarille!" Liitteenä oli puseron "Ikäänkuin suunnitelma." Tähän suunnitelmaan tuli vielä muutoskirje:"Muuttaisin vähän sitä kaavaa, jonka lähetin viime kerralla ........."

Ja vielä yksi kirje häneltä: "Moi! Mä löysin äsken lehestä ihanan kuvan villapaidasta. Mulle tuli mieleen, et osaiskohan se mummu tehä tollasen? Mun villapaitavarasto tarvis vähän kohennusta. Sä oot niin hyvä tekeen niitä. Onx muuten se mun vessanmatto kohta valmis? Se villapaita, tai siis villapaidan kuva on tuolla takana. Kiitos kun aina jaksat tehdä kaikkea tällaista ihanaa ....." Yksistä tarkkaan yhdessä suunnitelluista nilkkasukista tuli tekstiviestillä suurinpiirtein tällaista palautetta: "Ne on niin ihanat, ainoastaan mummut osaa näin ihania tehdä!"

Lapsenlapsistamme ainoastaan kaksi on tyttöjä. Edellisestä kirjoittajasta kuusi vuotta nuorempi kirjoitti kortin toisesta tummulasta:

130578.jpg379183.jpg

"Onkohan se matto jo kehissä?" ja toisen, sydämmenmuotoisen kirjeen lopussa oli teksti:"PS: mattosuunnitelmassa vapaat kädet! Kunhan vain liilaa , ei räikeitä värejä." Erään ystävänpäivän kortissa hän kirjoitti:"Sä rokkaat mummu! Mummu on yhtä kuin=(sydämmen kuva)!

Voiko kukaan maailmassa saada ihanampaa palautetta töistään?