Viime vuoden elokuussa netissä surffaillesani osui silmiini Mustaa villaa blogin (8/2006) neulottu palapeitto. Ihastuin siihen ikihyviksi ja ajattelin, että joskus minäkin . . . . .Peiton kuvaa nuoremmalle tyttärelleni esitellessäni hän totesi, että juuri tuollaisesta "tiiliskivi"-shaalista hän on aina haaveillut. Ei sitten muuta kuin lankoja hankkimaan. Piti olla ruskean, beigen ja valkoisen sävyjä. Lisäksi vähän murrettuja punaista ja sinistä. Päädyimme Indiecitan Alpaca lankaan. Sen verran vihreä olen näissä lankahankinnoissa etten osannut arvioida langan paksuuden (185yds/50g) sopivuutta kyseiseen työhön. Vasta tehdessäni mallitilkkua huomasin asian.

 

 
Mallitilkkuja syntyi kuin sieniä sateella:

 
 
Vasemmanpuoleisen mallin löysin Knit'n Style lehden kesäkuun 2006 numerosta. Sinänsä mielenkiintoinen tapa tehdä tilkkuja mutta tilkkujen muodostamasta shaalista olisi tullut liian sekava kokonaisuus. Oikeanpuoleisen tilkun kehittelin Intarsia-neuleella kaksinkertaisella langalla. Siitä tuli liian paksu!
 
     
 

Silloin muistin, että olin joskus talvella vahingossa ostanut hurjan ohutta cashmere-lankaa Colourmartilta. Uusi  mallitilkku alpacasta ja cashmeresta.

Koostumus on vallan mahtava. Ei kun beigen cashmeren lisäksi hankkimaan ruskeita ja valkoisia värejä. Ne saapuivat kotiinkannettuina muutaman päivän sisällä ja ilman postikuluja!  Tällä hetkellä toimittajan varastovalikoima tuntuu olevan hyvin kattava värien suhteen, mutta kevättalvella ei ollut ja jouduin niitä tilaamaan pariinkin otteeseen lisää. No niin, nyt on luonnonväristen lankojen ongelma selvitetty. Mistäs sitten löydettäisiin sopivaa punaista ja sinistä alpacaa - hieman paksumpana? Ihastuin löytämääni  Classic Alpacaan (110 yds/50g). Ensimmäisestä ostopaikasta tuli kylmä ilmoitus etteivät he tee toimituksia Suomeen! Löysin kuitenkin kyseistä lankaa West Valley Alpacas tilalta. Langan värivalikoima on erittäin laaja ja lanka on kuin unelma. Tulin samalla innoissani hankkineeksi harmaanvihertävää villapaitalangaksi. Alla hankinnat odottavat tekijäänsä.
 

Grafiikalla tehty shaalin kokonaissuunnitelma näyttää tältä:Neuletekniikkana tulen käyttämään tätä     mallia muunneltuna.