Autoa huollosta odotellessamme pistäydyimme - sadepaivä kun oli - Koskikeskuksessa. Luulin jo vapautuneeni lankahamsterin ominaisuuksista, mutta ei!  Käsityökaupassa oli 40%:n alennuksessa lankaerä 100%:sta merinovillaa. Perustelin itselleni, että ovat aivan siippani värejä ja kun viimetalvena tuli vahingossa "huovutetuksi" hänen villapaitansa niin nyt tarvitsee uuden. HÄNPÄ näitä Idénan JUVEL-lankoja sitten osti alennuksessa olevat 650g ! Mallin raapustelin saman päivän iltana telkkaria katsellessa.                          
 

                                    
 
Nyt on etukappale valmiina ja takakappalekin jo puolessavälissä. Olisihan minun pitänyt tietää se ettei kyseinen lankamäärä tule riittämään miehen puseroon, mutta kun niin halvalla sai, 2€/50grammalta, niin järki pysähtyi määrän suhteen. Nyt olen jo tilannut ko lankaa lisää täältä 28.50Nkr eli 3.40€/50grammalta + postikulut! No halpaa mikä halpaa ja saahan siippani lämpimän puseron. Lanka on muuten ihan yes ja pidän Intarsian neulomisesta.
             

Noin kuukausi sitten valmistui 2- vuotiaalle pojanpojalleni neuloma puolipatenttipusero. Se on neulottu Ornaghi Filati Baby Melbourne langasta.
  
              
 


Kuusikymmenluvulla tein samanlaisen puseron esikoispojalleni - eli tämän 2-vuotiaan isälle - hänelle neulomastani potkuasusta. Tuota Villayhtymän Rondo-langasta neulomaani potkuasua käytti myös vuotta ja kolmea vuotta myöhemminkin syntyneet tyttäret. Sen jälkeen purin sen ja neuloin siitä tuon patenttipuseron. Neule venyi käyttäjän kasvun mukaan ja palveli vielä pitkään käyttäjäänsä. Kuinka moni nykyään purkaa neuleita ja käyttää langan uudestaan? Toisaalta Kirpputorit ovat hyviä paikkoja uusiokäytön kannalta, kun neulojat ovat työelämässä. Minä olin tuohon aikaan kotona kolmen pienen lapsen kanssa ja yritettiin tulla toimeen yhden ansioilla ja vielä siinä sivussa rakentaa omaa kotia.

Laitan tähän lopuksi pihapenkistä kuvaamani äitienpäiväruusun, joka alkoi kukkia vielä uudestaan.