Minuun iski syksyn kuluessa shaalipuumi ihan kovalla otteella! Katselin Prima-mohairishaalia tehdessäni mohairlankapinoani ja mietin miten ihmeessä saisin sen kulutetuksi. Päällimmäisenä oli Helsingin Villakehräämön Frescoa 200g ja vajaa 50g Neoviuksen 100-vuotis Juhla Mohairia. Olin hankkinut ne Tampereen Neoviuksen loppuunmyynnistä 90-luvun alussa - edullisesti tietenkin! Tein niistä tyttärelleni tuolloin parikin puseroa - punainen on kuulemma vieläkin käytössä. Siniseen tehtiin silloisen muodin mukaiset pussihihat, joita myöhemmin korjailin tyttärentyttären käyttöön. Ajattelin kun Prima mohairia meni edelliseen pontsoon parisensataa grammaa niin eiköhän tuo määrä  matalampaan keeppiin riittäisi.

 


 
Surffailin netissä etsien kuumeisesti mallia. Ilmaisia ja maksullisia. Ihastuin tähän kieppiin ja tilasin mallin, koska mallin langassa oli sama metrimäärä kuin tuossa Frescossa. Kuinkas ollakaan, mallikertojen viimeinen rivi sekä nappi- ja kaulakaitaleet jäivät uupumaan. Ensinnä tuli mieleen, että menen lankakauppaan hakemaan jotain tummansinistä yksiväristä (Frescossa on pilkkuja) mohairia ja teen ne sillä. Punaista kyllä oli riittämiin. Sitten muistinkin sen tyttäreni sinisen puseron ja tiedustelin olisiko hänelle jäänyt ko. lankaa. Tytär on näemmä tullut äitiinsä - säästää kaiken pahan päivän varalle - kun häneltä löytyi peräti nelisen kerää sitä. Voi mikä riemu!
 

Mikähän lamppu se tuossa kuvassa on? No sehän on joskus kauan, kauan parisenkymmentä vuotta sitten pikkusiskoltani saama lahja. Klemmaripurkki, jossa on erivärisiä iiihania muovipäällysteisiä klemmareita! En ole raaskinnut niitä käyttää. Olen pitänyt tuota purkkia työpöydälläni ja tullut aina hyvälle tuulelle sitä katsellessanikin. Nyt klemmareille löytyi kuitenkin hyvää käyttöä. Tummalla langalla neuloessani  ei mallikerran rajakohdat näkyneet lainkaan. Olin surffaillessani  nähnyt, että on olemassa jotain silmukkamerkkejä, mutta minulle se oli aivan uusia asia. Ohjeessa myös kerrottiin, että "The markers help to keep track of the correct number of sts". Tovin asiaa mietittyäni sain ahaa elämyksen klemmareiden käytöstä. Klemmareiden laatu on mitä mainioin. Ne taipuivat tosi hienosti ko. tehtävään.
 

 
Tummasta langasta ei mallineule Feather and Fan (Sulka ja viuhka) näy kunnolla, mutta lanka oli aivan nappia tuohon neuleeseen, 38% mohairia, 22% polyesteriä 20% polyacryylia, 10% villaa ja 10% viskoosia (150m/50g). Juhla-Mohair on paksumpaa.
 

Kieppi valmistui eilen. Lankaa työhön meni 250g puikoilla no 6. Napit vain puuttuvat. Frescoa jäi reilu 100g.! Mitähän siitä tekisin.......? Ehkäpä vielä matalamman niska-/hartialämmittimen. Kunhan ei lanka taas vaan loppuisi kesken!

Mallin nimi: The Russian Ballet Capelet
Suunnittelu: Dorothy Siemens 2006
    www.fiddlesticksknitting.com

 
Tilaamani keepin malli oli selkeä ja laadukas.
Tämän jälkeen on ennen mitään suurempaa neuletyötä saatava Luikalan lintu ryijyni valmiiksi.