Talven aika valmistui neuleet molemmille vävypojilleni ja vanhemmalle tyttärelleni. Yksi silkkibambutoppi on viittä vaille valmis kunhan saan selvitetyksi haluaako hän mahdollisesti mallista poiketen pidemmät hihat.

Tällaisen kashmirlangasta neulotun puseron sai nuorin vävypoikani joka kehui saaneensa "sopivan ja hienon villeripaidan". Häneltä tuli hyvin tarkat ohjeet neuletta aloittaessani, piti olla punaruskea ohuehko lanka The Little Knitting Company Cashmere Aran. Malli  on ranskankielinen PULL MANCHES MARTEAU n° 157, jota tavailin netin sanakirjojen avulla. Kaulustoivomus poikkesi mallista.

     P1010015.jpg     P1010014.jpg

Vanhempi vävtpoikani toivoi vaimonsa opastuksella tällaista  Daring2 mallia. Lankana on Rowanin Cocoon kauniin ruskeana. Loppulangasta tekaisin Jacques Costeaun pipon.

     jukan_villatakki2.jpg  Kuva0035.jpg

Sitten tarina tyttärelleni Novitan Blues langasta (sitä kun riittää!!) neulomastani puserosta. Jo vuosia sitten oli kaikki Bluesit esillä mökin lattialla. Pyysin tyttäriäni valitsemaan värien lisäksi mallit neuleisiin. Nuorempi tytär valitsi heti värinsä ja sanoi, että raitaa sen olla pitää. Vanhempi taas kielsi ehdottomasti raidat, mutta valitsi väreiksi vaaleahkon vihreän ja tummansinisen. Raitapuseron neuloin heti- joskus vuostuhannen alkuvuosina -, mutta sinivihreä jäi tekemättä puuttuvan mallin vuoksi. Viime talvena, täällä käydessään, hän ehdotti malliksi samaa kuviota kuin tässä hänelle viime kesänä neulomassani neuleessa, mutta etuosaan ja hihoihin vain tummansiniset kolmioraidat. Vasemmalla nuorimmaisellemme (kuvassa tyttärentyttären päällä) neulomani raitapusero ja oikealla vanhemman tyttären suunnittelema malli.   P1010010.jpg   DSCN3174.jpg

 

Ja vielä yksi neule. Aloitin sen jo kuukausia sitten kun löysin mallin, josta vanhin lapsenlapsemme voisi pitää. Lankana on Elann'in Soi Bambou ja mallina Interweave Knits'in Fall 2009 lehdessä oleva Slanting GretelTee.malli. Se on hitusta vailla valmis. Se on neulottu helmasta ylöspäin ympyränä ja kainalon kohdalla lisätty silmukoita hihaksi - minulle uusi tapa neuloa pusero. Mukava neulottava.

    Kuva0126.jpg  Kuva0125.jpg

Tässähän nämä kaikki viime talvena neulomani puserot nyt sitten ovat.  On näitten töitten tänne tuonti sitten työlästä, mutta mkava niitä on täällä jälkikäteen selailla - kaikki yhdessä paikassa.

Olen muuten selvittänyt Vuodatuksen neuvonnan kanssa miten kuvia saa suurennetuksi. Kuinka moni vuodatukselainen tietää miten sen saa aikaiseksi? Kirjallista ohjetta en löytänyt, mutta neuvonnasta sain selkeän ohjeen. Jos joku teistä kaipaa tuota piirrettä niin minulta ohje löytyy ja jaan sen mielelläni kanssanne.