Yritän nyt ryhdistäytyä ja "rykäistä" Salmen edellisen postauksen kommentissaan esittämän ehdotuksen mukaisesti näitä alkuvuonna valmistuneita töitäni! Kiitokset tönäisystä ja kiitokset kaikille kommentoijille.

Viime vuoden viimeisenä päivänä aloittelin tyttären pian 10 vuotta täyttävälle pojalle, Joonakselle, hänen toivomuspuseroaan. Se valmistui 18.1.2012.

 

Joonas_2012_medium2.jpg

Neuletta väänsin ranskankielisestä Bergere de Francin mallista  172 - pull 'a capuche tällaisesta kokoelmavihkosesta (Lehden tilausosoite)

Tästä osoitteesta löytyy paljon ilmaisia ja ihan käyttökelpoisia neulemalleja vauvasta vaariin kun vain jaksaa sanakirjan (google) kanssa ohjetta ratkoa. Tätä mallia olen suurentanut, mutta tuo lohikäärmehän on ratkaisevassa roolissa. Hupun tekotapaa pähkilin vähän aikaa ennen kuin sain juonesta kiinni. Hupun reunus on päätelty sillä EZ:n I-cordilla - ei vain tullut otettua siitä lähikuvaa.

   

Lähikuvat itse lohikäärmeestä - oikealta- ja nurjalta puolelta. Kuljetin levossa olevia lankoja työn nurjalla puolella siten ettei päässyt muodostumaan pitkiä lankajuoksuja.

DSC00357_medium2.jpg  DSC00359_medium2.jpg

Saaja oli tyytyväinen neuleeseensa ja kertoi sen olevan lämmin.

Lanka: Luonnonvalkoinen:ColourMart 100% Extra Fine Merino 3/48NM laceweight

ColourMart Cashmere/Merino 2/15NM (20/80) 4ply Weight

         Harmaanruskea:  ColourMart Cashmere/Llama/Merino 2/32NM laceweight 

                      +  ColourMart Cashmere/llama/merino 12/32NM super dk wt

Kumpikin väri on neulottu kahdella langalla. Yllä esitetyistä Ravelry:n-linkeistä pääsee suoraan ColourMartin omille sivustoille.

Puikot: 3½ Addin pyöröt

Malli:Bergère de France Explications Tricot 2009/2010

172 - Pull à capuche by Bergère de France

 

Minulta on vuosien saatossa kysytty usein miten teen tuon EZ:n I-cordin. Elisabeth Zimmermann on eri kirjoissaan esitellyt mitä erilaisempia I-cord malleja, Mutta minä olen yksinomaan käyttänyt tätä yhtä ainoaa päättelyyn sopivaa cordia. En ole ennen uskaltanut ohjetta julkistaa, koska olen pelännyt tekijänoikeuksista mahdollisesti syntyvää sanktiota. Nyt kuitenkin, useita tunteja netistä etsiessäni, löysin videon, josta ilmenee EZ:n ohjeen mukainen tapa.

Tämän I-cordin voi tehdä , kuten videossa, jo pääteltyihin silmukoihin tai neulomalla työn viimeisen kerroksen ohuemmilla puikoilla, luomalla kaksi uutta (tai useampia -riippuen cordin leveydestä) silmukkaa aloituspuikon alkuun, jotka sitten neulotaan näin:

- 1 s. oikein

- nosta toinen luoduista silmukoista nurin neulomatta,

-  langankierros  

- 1 s. oikein = ensimmäinen työssä ollut silmukka,    

- vedä nostettu silmukka ja langankierros yhdessä viimeksi neulotun silmukan yli, 

- siirrä oikealle puikolle muodostuneet 3 silmukkaa (kaikki)  takaisin vasemmalle puikolle ja aloita ohjeen alusta. Toista näitä kuutta kohtaa kunnes päätettävät silmukat loppuvat.

Sitten vielä erilaisia videolinkkejä I-cordilla päättelyyn:

Näinkin voi päätellä

Leveämpi i-cordi

Tämäkin tapa näyttää ihan hyvältä

YouTubesta löytyy erilaisia I-cordilla päättelytapoja Googlettamalla Attached i-cord  tai Applied i-cord.