Vaikka ryijyn teko viime kuukausien aikana lohkaisikin suuren osan ajastani niin ehdin kuitenkin jotain saada aikaiseksi iltatelkan ääressäkin.

 


 
Aikaisemmin näyttämäni Shoalwater Shawlin "mallin ulos neulominen" Angorina Lyxillä näyttää venytyksessä tältä. Malli on perinteinen Feather and Fan.
 
Sainpahan kulutettua loppuun tuon langan, vain yläkuvassa näkyvä pieni kerä jäi tähteeksi. Värit ovat mitä ovat eikä langan laatukaan ole kehuttava. Aikomukseni on tuosta mallista tehdä keeppi Cherub langasta.
 

 
Tällaiset "tuplalapaset" olen neulonut lähes kolmivuotiaalle pojanpojallemme. Mallin idea on vuosia sitten Piikkopirralta ostamastani neulekoneohjeesta. Neuleen ohjeessa vuori oli angoralankaa ja päällinen Vilma-lankaa. Siinä oli myös jonkinlainen jokeri pitsikuvio selkäpuolella. Tein mallin lapaset aikoinaan koneella suvun kaikille naispuolisille jäsenille joululahjaksi. Taisi naapurikin saada omansa.

Lapanen aloitetaan vuorin kärjestä  pienemmällä silmukkamäärällä, levennetään peukalon kohdalta ja varsi neulotaan ranteen kohdalta pienemmillä puikoilla. Käänteeseen pykäreuna ja jatketaan päällinen paksummalla langalla. Kuvan lapasten vuoriin käytin Arjangon villa-angoraa ja päälliseen siipan puseroon käyttämääni Idénan Juvel lankaa. Varsi varmaankin olisi saanut olla hieman pidempi. Mallin voi myöskin neuloa kirjoneuleena, jolloin lapasesta saadaan todella lämmin ja tuulenpitävä.