Kyseli lapsenlapseni jokunen aika sitten. Ajatukseni on aika ajoin palannut tuohon kysymykseen. Niin miksi? Silloin kun minä olin pikkutyttönen  lähes kaikilla - tai ainakin suuremmalla osalla - mummuilla oli pitkät hiukset ja letti, joka oli kiedottu nutturalle. Se oli sellainen lehmänläjä tuolla takaraivolla.

50-luvulla me nuoretkin käytimme melko yleisesti sellaista "siveyden sipulia" tai sellaisilla isoilla soljilla kyherrettyä pystyasennosaa olevaa pitkää "puikulaa". Itsekin käytin sitä joskus kun oli vähän pidemmät hiukset. Jos oli ohkasemmat hiukset niin siitä sai näyttävämmän sellaisella kakkapötkän näköisellä aputukalla.

Tätä asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että me mummut olemme kai tulleet vähän mukavuudenhaluisiki. Hiukset on helppo lyhkäsinä hoitaa. Ainakin minun kohdalla on niin käynyt.

Millaisiahan seuraavan sukupolven mummojen hiukset ovat? Nyt heillä on pääasiallisesti pitkät ja suorat hiukset. Leikataankohan ne kypsään ikään tullessa vai kiedotaan nutturalle niinkuin ennen vanhaan?

Hyvinpä nämä eläkepäivät kuluvat aivan turhia aatellessa.