Vihdoin ja viimein posti toi pari kuukautta tilauksessa olleen oranssin Katia Bamboo  langan. Piikkopirrastahan ei tuota väriä löytynyt. Nyt minulla on sitä kokonainen kilo! DiscountYarn Salesta kun on ostettava aina koko pakkaus. Joten sainpas kuin sainkin tyttärentyttären villatakin valmiiksi. Napit vain puuttuvat. Huvittaa tässä vain se, että se minulla ennestään ollut oranssi lanka olisikin riittänyt ja vielä 10g jäänytkin jos olisin vain rohkeasti neulonut toisenkin hihan.

 

  
 
Kesällä tuota em. lankaa netistä etsiskellessäni osui silmiini tämä Adara langasta neulottu  Rainbow Shawl. Tuo värikirjo oli mielestäni niin mahtavan hieno, että retkahdin ostamaan puserolangat kun langan sai vieläpä 50%:n alennuksella ($2.48/50g) ja sen materiaalikin (87,5% merseroitua puuvillaa ja 12,5% pellavaa) oli 100%:sti luonnonkuitua.

Kun langat sitten saapuivat oli ensimmäinen reaktioni: "Voi mitä olen mennyt ostamaan! Enhän koskaan ole pitänyt tuollaisesta tweed tyyppisestä langasta - edes sukkalankoina!" No ostettu mitkä ostettu. Neuloin huivin ohjeen mukaista mallineuletta ilman reikiä ( siis langankierroksen sijaan neuloin kahden silmukan välilangan kiertäen silmukaksi). Olin jo aikaisemmin ajatellut neulovani tällaisen kulmasta kulmaan neulotun puseron. Niinpä päätin sitä nyt yrittää. Pusero on ohjeesta poiketen neulottu A-linjaiseksi, koska suorana neulotut kasautuvat aina tiukasti ahterini päälle eivätkä laskeudu kauniisti. Neuleesta tuli hieman liiankin leveä, mutta eihän sitä tiedä miten lanka pesun jälkeen käyttäytyy. Eipähän ainkaan kiristä. Neule on ihoa vasten aivan ihanan tuntuinen ja pidän kovasti noista istutetuista hihoista ja miten nuo lankojen värit sointuvatkaan toisiinsa!
 
 

  

Hihat ovat väreiltään erilailaiset. Niin sain värit etukappaleessa jatkumaan hihoihin. Selustassa ei värien jatkuvuutta ole. Hihansuissa ja helmassa on ainaoikein neulotut 10:n sm:n väriraidat. Kullakin värillä aina kaksi kerrosta.
    
 
Nyt on sitten puikoille päässyt nuorimmalle tyttärelleni suunnittelemamme palapeitto (shaali). Peitto muodostuu kahdestakymmenestä noin 33sm halkaisijaltaan olevasta palasta, joista kolme on nyt neulottuna.
 
 
Langan materiaalina on Alpaca ja ripaus kashmiria. Tämä tulee olemaan sellainen välityö. Yhden palan neulomiseen kun ei tahdo päivä riittää ja koska joulukin lähestyy uhkaavasti täytyy saada konttiin muutakin neulottua.

Viimeisessä Ullassa oli kirjoitus Elizabeth Zimmermannin  neulehistoriasta ja hänen teoksistaan. Tätä peittoa suunnitellessani tulin kesällä ostaneeksi Schoolhouse Pressistä hänen kirjojansa. Mm.: The Opinionated Knitter, Newsletters 1958-1968 ja Module Magic. Jälkimmäisessä on aivan mahtavia erilaisista "paloista" neulottuja luomuksia seikkaperäisine ohjeineen. Tilasin myös hänen suunnittelemansa Classic Baby Surprise Jacket mallin. Hämmästelin myös kun siellä oli (Wetterhoffin) edit: tietenkin Vuorelman Satakieli lanka myynnissä.