Kirjoneule vei ihan mukanansa ja parisen viikkoa hupsahti niin etten huomannutkaan. Rakastan neuloa MOOOOONIVÄRISIÄ ja SUUUUURIKUVIOISIA kirjoneuleita.

Tämä neule opetti taas monta uutta teknistä kikkaa, joita en ole ennen käyttänyt.  Samaan lopputulokseen johtavan lankojen päättelytavan kuin aikaisemmin täällä ("Langan päiden päättelyn suoritin Kaffe Fassetin neuvomalla tavalla jo neuloessa kiertämällä päitä neulottavan langan ylitse vuoroin vasemmalle ja vuoroin oikealle"). esitin hoksasin neuloa helpommin. Tosin jälkeenpäin selatessani Kaffe Fassettin opetusvideoita, joista en oikein parhaalla tahdollanikaan ymmärrä mitään kun se neulottava lanka juoksee oikean käden etusormen kautta,  osui silmiini tämä You Tube'n opetusvideo, jossa neuvotaan käyttämäni päättelytekniikka. Värinvaihdoskohdassahan syntyy aina vähintään  kaksi langanpäätä - toisen alku- ja toisen loppupää. Tätä samaa tekniikkaa voi käyttää myös siinä siten, että silmukat neulotaan vuorotellen pääteltävien lankojen ali ja vasta kolmas silmukka neulotaan pääteltävien lankojen yli. Samalla tavalla päättely luontuu myös nurjalla neulottaessa, mutta ose on hieman enemmän sorminäppäryyttä vaativa toimenpide. Jos molemmat pääteltävät langat päätetään saman silmukan kanssa samanaikaisesti syntyy neuleeseen kohouma joka venyttää rivin silmukoita. Tämä virhe näkyy myös tässä neuleessa talojen "lattiarajauksen" kohdalla siten, että joka toinen silmukka on isompi kuin toinen (sahalaita). Vasta viimeistä kapaletta neuloessani muutin tekniikkaa. Joissakin kohdin päättelin kolmekin langanpäätä samanaikaisesti vuorotellen ja hyvä tuli. Valmiista neuleesta ei tarvinnut kuin tarkastukseen jälkeen  saksia  päätellyt langanpäät:

DSC00036.jpg  DSC00037.jpg

Novitan Florica-lankaa oli montaa eri  vuosikertaa ja kolmenlaisia vyötteitä, joissa toisissa ilmoitettiin olevan 163m ja toisissa 175m lankaa ja langanpaksuudektin vaihtelivat aikalailla. Neuleessa on käytetty kahtakymmentä eri väriä.

DSC00049.jpg   DSC00046.jpg  

 DSC00039.jpg

Etukappaleesen lisätty mallista poiketen napituslistat, keskimmäiset  mökit "väritetty" erivärisiksi ja eri järjestykseen. Mallihan on alkujaan suunniteltu miehelle joten jouduin kaventamaan yläosaa enemmän  naisen vartalolle sopivaksi, jolloin silmukkaluvun pienetessä on mallin sivutalot muutettu mökeiksi ja harteille lisätty mökkirivistö, koska liivi on malliansa pidempi.

DSC00042.jpg

Takakappale on neulottu pääosin Kaffe Fassettin mallin mukaan.

Puikot 2½ ja 3½. Langanmenekki 350g.

Neuleesta löytyy enemmän kuvia Ravelry'stä.

Ja nyt välillä jotain yksinkertaisempaa - vaikkapa sukat siipalle . hänellä kun on aina niin kylmät jalat.