pitää neuletyöni saattaa tänne ajan tasalle.

Äitini sairauden vuoksi vietin aika paljon aikaa hänen luonaan Mikkelissä. Kerrostalossa tahtoi aika tulla pitkäksi ja haalin aina mukaani jotain pientä neulottavaa:

Äidille neuloin vielä 3 sytomyssyä. Tämä toinen on neulottu samalla pitsineuleella kuin ensimmäinenkin ja reunaa kiertää myös EZ:n i-cordi. Lankana 100%:n bambulanka.

      Kuva0037_medium2.jpg      Kuva0036_medium2.jpg

Sitten värikäs myssy: Ann Norling Swirl Hat.Äiti ei halunnut korkeaa myssyä ja siitä tulikin sellainen baskerimallinen( ja sen pitää olla päässä hieman vinossa!). Neulottu puuvilllalangoilla ja yritin värit sovittaa siten että vaalemmat värit neuloin sileää oikeaa neuletta jatummemmilla värisävyillä aina nurjaa neuletta.Väreistä äiti ainakin piti, mutta en usko hänen sitä pitävän päässään kovinkaan useasti. Mutta tulihan malli kokeiltua.

      Kuva0060_medium2.jpg    Kuva0063_medium2.jpg

Samalla mallilla, mutta paksummasta (Bella) puuvillalangasta, tuli neulottua seuraavakin myssy: Kokeilin ohjeen mukaista tupsuakin, muttei se oikein sopinut näin paksulle langalle.

     Kuva0065_medium2.jpg  Kuva0067_medium2.jpg

Sitten yhdet sukat Opalin 6-fach sukkalangasta. Aloitettu kärjestä, Maia Spin'sin kantapäällä ja  vartta hieman muunneltu oman mallin mukaan. Sukat matkasivat hiihtolomaviikolla tyttären mukana Kempeleeseen.

DSC00168_medium2.jpg

Sitten vielä tällaisia tossukokeiluja kaksinkertaisella Nallella. Ohje, siltä ajalta (sandra?) kun jonkun suomalaisen tai suomennetun mallilehden keskiaukeamalla oli aina jonkinaiheinen Neulekurssi, on pyörinyt useita, useita vuosia mapissani. Saman leikkeen sisäsivulla on erittäin selkeä ja seikkaperäinen sukan ohje. Tossukat  neuloin jo maaliskuussa äitini "poikaystävälle". Hän ehti niitä pitää reilun kuukauden ennen kuin hän nukkui kokonaan pois 95 vuotiaana huhtikuussa.

            Kuvat puuttuu!!!!!!!!

Tällaiset  Kahdeksan neliön palatossut  neuloin loppuNallesta. Tosin neuloin kantapäälle vielä yhdeksännen neliön. Mukavat neuloa vaikkapa telkkaria katsellessa. Miniä piti niistä kovasti ja nappasi ne mukaansa. Ja minä olin onnellinen kun huolittiin.

           Kuva0041_medium2.jpg     Kuva0042_medium2.jpg

Tarkennettua tietoa edellä luetelluista töistäni löytyy Ravelrystä.