Nopeata kesäneuletta pähkäillessäni muistin vanhat Novitan Blues-lankani. Kuka muistaa milloin langan valmistus/myynti lopetettiin? Onko siitä 10-15 vuotta? Paljon on lankoja vielä jäljellä, vaikka olenkin niistä aika monta puseroa jo tehnyt.


Kuvan keskimmäinen pusero ei ole Blues'ista. Kuvan lapset ovat nyt 12, 10 ja 17 vuotiaita. Neuleet ovat kulkeneet lapsenlapselta toiselle - ja aina näyttäneet yhtä hyviltä ja iloisilta kuten lapsetkin.


Kuvan pusero on Fassett'in malli.


Tämän mallin alkuperää en nyt muistakaan! Olisiko ollut joku saksalainen -/ruotsalainen mallilehti!

DSC01047.jpg
Tämä neule itselleni Blues'ista on yli 10 vuotta vanha. Raidoissa on mukana mohairlankaa.

DSC01048.jpg
Suhteellisen hyn on tuo KidMohair toistuvissa konepesuissa kestänyt!
 
Jäljellä Blues'ia (50g = 84m) on eri väreissä 6,3 kg!!! Oikean lankahamsterin saalis vai mitä? No kun halvalla sai. Nimittäin tämä lanka on, vaikka onkin Novitan lankaa, erittäin laadukasta, miellyttävä neuloa ja antaa pehmeän, ihoa hyväilevän pinnan. Vetää tosiaan vertoja nykylangoille!
 
DSC01044.jpg
DSC01045.jpg 

 
Tällaista neuletta olen kohta kuukauden verran siitä neulonut. Ensin taas ajattelin jollekulle lapsenlapselle neuletta tehdä, mutta eiväthän he enää näin kirkasta halua - ei lapset eivätkä lapsenlapset! Siispä teen itselleni joko liivin tai puseron. Olen nyt kainaloissa asti etukappaletta. Mukavaa ja mielenkiintoista neulottavaa.