Ensinnäkin kiitos Teille kaikille ystävilleni, jotka olette muistaneet minua aina silloin tällöin jopa sähköpostillakin muistella ja kysellä vointiani. Se on lämmittänyt mieltäni ja tuntunut hyvältä. Alla selvitystä miksi sivuni ovat olleet lähes koko vuoden päivittämättä.

Ennen kuin kuluva vuosi pääättyy yritän koota tänne vuoden aikana toteuttamiani neulomuksia.

Tämä vuosi on ollut yhtä myllerrystä niin fyysiseltä kuin psyykkiseltäkin puolelta katsottuna. Tuo hirvittävä Alzheimer on saattanut siippani tilaan missä hän tunnistaa minut vain ajoittain nimen peusteella. Tosin Intervallijaksoilla vanhainkodissa on toinen samanniminen potilas kuin minä eikä hän aina ole ihan selvillä kumpi Lilli on kysymyksessä. Olen omaishoitaja kahden viikon jaksoissa. Jaksamistani verottavat niin yli 50. vuoden yhteiselon päättyminen näihin kuvioihin kuin myös yövalvomiset. Täytyy tässä ihan "ääneen" todeta, että neulomusteni sunnittelulla ja toteuttamisella pystyn irrottautumaan ihan totaalisesti arjen harmaudesta.

Vuosi alkoi mukavasti Thaimaan lomalla. Olin pojan perheen mukana siellä kolmisen viikkoa sukuloimassa. Ihana muistorikas matka! Oli muuten sukankutomus mukana, mutta kuumuudesta johtuen (32-35 C) kädet olivat koko ajan niin nihkeät ettei alpakkalanka oikein luistanut puikoilla.

Sitten onkin koko kesä tehty pojan perheen kanssa mökillä remonttia. Mökki on maalattu, saunan puoli kokonaan uusittu ja rakennettu keäterassi. Saunan vintille tehtiin kattorappusten myötä pieni varastotila - niin langoilleni kuin muillekin säilytettäville tavaroille. Nuorempi tytär ja vanhemman tyttären vävy poikineen ovat myös olleet apuna. Siis aina kun siippa oli hoidossa täyttyi tupa talkooväestä.

DSC01468.jpg   DSC01476.jpgDSC01484.jpg 

Syyskesällä kaadettiin pihalta iso koivu ja mänty sekä mittava määrä Terijoen salavia ja leppiä.

DSC00021.jpg

Oksasilppuri ja halkomiskone ovat olleet ahkerassa käytössä aina kun sade ei ole ollut estämässä tekemisiäni. Lehdetkin ovat osittain haravoimatta aikaisen lumentulon ja sateiden johdosta. Onneksi päivät ovat nyt niin lyhyitä etten pimeän vuoksi voi ulkona työskennellä ja jää aikaa myös neulomuksille ja sivujeni päivittämiselle.