Vanhin,  tänä vuonna 21 vuotta täyttävä, lapsenlapsemme toivoi jouluna täällä käydessään myssyjä, sukkia ja lapasia. Minulla on tällä hetkellä puikoilla nuorimman vävypoikamme pusero ohuesta langasta joten olin ajatellut jahka saan sen valmiiksi niin sitten alan hänen toivomuslistaansa täyttämään.

Nyt kuitenkin häneltä tuli kirje, jonka sisällä oli valkoinen keinokuiduista neulottu alennusmyynnistä ostettu tupsullinen pipo  toivomuksella että ottaisin 4sm pois korkeudesta "ja että olet ainoa meidän perheestä joka osaa sen (äiti sanoi)". No tietenkin lyhensin sen, mutta ajattelin että päähän siinä pakkasilla jäätyy vaikka olikin muuten ihan mukavan näköinen ja tuntuinen pipo.

Illalla nukkumaan mennessä aloin miettiä, että mistähän langasta ja minkälaisen lämpimän pipon neuloisin hänelle. Tuo suunnittelu nukkumaan mennessä on muuten tosi hyvää unilääkettä! Malliksi valikoitui tämäSnapdragon Tam on baskerin mallinen, mutta kun jätin kolmannen kuviokerran pois (oli näet annettu tarkka korkeusmitta) ja muutin loppukerroksia syntyi tällainen pipo:

   

Lanka: Arjangon Lumo 26g ja Angel Yarns Cashmere 40g neulottu kaksinkertaisena

Puikot: No 4

Ajattelinpa saman tien neuloa myös sukat. Vaikka en olekaan sattuneista syistä Modan tilaaja olin ostanut irtonumeron 4/2009 sen kannessa olevan mallin perusteella. Lehden malli no 21 on kärjestä aloitetun sukan ohje jossa  aloitusohje on tosi selkeä. Nämä ovat myöskin ensimmäiset neulomani sukat  jotka neuloin pyöröillä. Vain yksi sukka on valmis ja lähetetty sopivuuden testiä varten.

 Lanka: Knit Picks Essential , lanka on ostettu Saksasta

Pyöröt No 2½