Nyt aletaan sitten olla ajan tasalla!

Nuorimman tyttären kanssa kääntyy keskustelu aina neuleisiin. Hän selailee mielellään minulta löytyviä Kaffe Fassett'in mallikirjoja ja tuo esille mieltymyksiään. Niinpä viime huhtikuun lopullakin täällä käydessään. Hän haluaisi kirjoneuleliivin. Millaisen? No esim. sellaisen Kaffe Fassett'in Toothed Stripes (=Ravelry linkki) ja tässä oma kuva kirjasta Glorious Knitting iltahämärässä kännykkäkameralla napattuna:

         Kuva0143.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langaksi valittiin Mayflowerin Cotton 8 puuvillalanka  ja väriksi   liilanpunaisia värisävyjä. Liivi on nyt ympyränä neulottu kainaloihin asti. Tein   mallineuletta kirjaimellisesti kirjan mallin mukaan, eli X tarkoittaa yhtä   väriä, o   toista, - kolmatta jne. Mielenkiintoni tähän työhön katosi kun näin   kuvan   vastaavasta mallista, jossa värien käyttö oli  tavallaan  sattumanvaraista. No,   teen kyllä tämän liivin valmiiksi ajan kanssa ja   ajatuksissani jo suunnittelen   mallista erilaista versiota.

 

 

   Kuva0121.jpg   Kuva0119.jpg

Fassett'in kirjoja ja malleja siinä tyttären kanssa edelleen selailtiin ja ajatuksia ja toivomuksia kehittyi vähitellen .Seuraavaksi alettiin suunnitella Houses-mallin värejä Florica langasta. Taas levitettiin langat lattialle ja tytär napsi värejä sieltä kuin tyhjää vaan! Ihmettelen hänen taitavaa värien tuntemusta ja käyttöä. Tällaista jälkeä on syntynyt kesän aikana: 

    Kuva0128.jpg  Kuva0134.jpg 

    Kuva0129.jpg  Kuva0135.jpg

                         Kuva0136.jpg

Kun sitten kysyin, että mitäs sitten seuraavaksi, vastasi hän että ei kai enempää. Tokaisin siihen, että tehdään viisivuotissuunitelma! Suunnitellaan nyt vain lisää malleja, koska vielä näköni ja muut toimintoni neulomisen sallivat ja neulominen on intohimoni ja ajankuluni. Eihän sitä koskaan tiedä milloin tulee se päivä kun en enää pystykään neulomaan. Kukas niitä neuleita sinulle sitten tekee. Ja niin jatkettiin suunnittelua.

Kolmas jo vähän aloitettu malli on kirjasta Pattern Library, malli 31  Dot Border Stripes. Minä en ensin tykästynyt tähän malliin, mutta mieleni muuttui  kun neuloin mallitilkun tyttäreni valitsemilla väreillä.  Lankana edelleen Florica. Ja annas olla kun Fassett'in malleja netistä selailin niin osui silmiini Rowanin uusin Magazine 48, jonka etukannessa on juuri tällä samalla kirjoneuleella neulotut mekko ja huivi! Olen aivan ällikällä lyöty kun tyttäreni lähes parinsadan mallin joukosta silloin huhtikuussa valitsi juuri tämän kirjoneuleen itselleen.

      Kuva0142.jpg  Kuva0122.jpg

Aloitettukin jo on

Kuva0123.jpg

Vielä suunniteltiin kaksi liiviä, joista ensimmäinen on edelleen kirjasta Pattern Library, malli 128 Planets. Sen neulominen tulee olemaan kova haaste, koska kuvan näköistä mallipiirrosta ei ole olemassa, vaan neulojan pitää itse nuo planeetat neuleeseen suunnitella. Langaksi valitsimme Jo Sharp'in Silkroad DK Tweed'in". Tämä ihana lankaa näyttää olevan poistettujen joukossa, mutta ei hätää minulla kyllä varastoa riittää ja värisävytkin on jo malliin valittuna.

Kuva0140.jpg

Viimeinen mallisuunnitelma on kirjasta 25 Glorious Knitting Designs  Foolosh Virgins.  Langaksi suunniteltiin aluksi Floricaa, mutta värisävyni eivät kuitenkaan riitä. Kyse on sentään niin arvokkaasta neuleesta, että värisävyjen ja etenkin lankalaadun pitää vastata mallin arvokkuutta. Lankavalinta jää siis miettimismyssyn alle.Alla kirjasta ottamani iltahämäräkuva ja tässä osoite Ravelryyn

DSC00656.jpg

Intohimoni on Intarsia-neuleen neulominen. Näissä malleissahan sitä työtä tavallisen kirjoneuleen lisäksi riittää. Väriterapiaakin tulee saatua sivutuotteena!

Mukavia kesäisiä päiviä ja iltahetkiä edelleen kaikille toivotellen

Lilli